Agile Analyticsaanpak

De Agile Analyticsaanpak, oftewel Triple A is een projectaanpak op basis van de methodiek van Ken Collier voor BI- en datawarehouseprojecten. Onderdeel hiervan is de Agile Project Management (APM) aanpak van Highsmith met de Envision ➞ Explore cyclus. Deze aanpak erkent dat projecten onderhevig zijn aan onzekerheid en verandering. Door Agile te werken heeft u zeker resultaat aan het eind van iedere projectcyclus.

Soorten projecten

Onze kracht ligt bij deze projecten:

  • Datawarehousing - wij bouwen een database vanaf het begin op, of auditen uw bestaande datawarehouse om het vervolgens te verbeteren waar dat kan. Wij hebben expertise voor ontwerp (datavault en datamarts volgens Kimball) en implementatie (ETL-onwikkeling en datawarehouse-automation),
  • Dashboarding, Analytics en reporting - wij ontwerpen dashboards voor inzicht en aansturing, helpen u uw gegevens te begrijpen en uw organisatie er mee te laten werken en ontwikkelen uw rapportages.

Envisioningfase

In deze fase wordt uitgezocht wat wordt gedaan in het project en hoe. Er wordt vastgesteld wat de visie is van het resultaat van het project en gespeculeerd hoe in kleine stappen dit resultaat kan worden behaald.

Projectopzet

De opzet van het project kent een specifieke indeling.

De hoofdlijn van het project bestaat uit cycli. Deze cycli duren drie maanden. Per cyclus wordt op hoofdlijnen de visie en beoogde resultaat gekozen.

Een iteratie of sprint is een korte periode van twee of drie weken waarin een bepaalde hoeveelheid functionaliteit wordt ontwikkeld en opgeleverd voor gebruik.

De gewenste functionaliteiten van de BI-applicatie worden beschreven in userstory's of gebruikersverhalen. Ieder gebruikersverhaal moet waarde toevoegen aan de organisatie.

Voordelen

U legt u steeds vast voor een cyclus van drie maanden. Daarin leveren wij functionaliteit op waarmee uw organisatie daadwerkelijk aan de slag gaat. Zo profiteert u snel van uw investering.

U weet dat bij veranderende wensen en prioriteit dit gecontroleerd onderdeel vormt van het projectproces. Het is normaal dat tijdens het project nieuwe inzichten ontstaan en prioriteiten en wensen wijzigen. Het project beweegt met uw nieuwe inzichten mee terwijl er resultaten bij komen.